Hallonmojito
Publicerat: 2013-09-10 Kl: 19:37:00 | I kategori: Drickbart | 0 kommentarerMynta. Är det någon av er som inte förstår storheten med mynta? Det är en alldeles fantastisk krydda som sanneligen borde användas oftare. Men. Jag är lika dålig som dom flesta av er att använda mig utav det. Vissa dagar slår det mig, och det som då ligger närmast till hands är faktiskt - Mojito!
När en liten skvätt rom stod kvar i skåpet, våra sedan sommaren plockade hallon låg i frysen och suget efter mynta var stort svängde vi här hemma ihop en hallonmojito. Och gissa om den blev bra!

Hallonmojito 4 cocktailglas
Sockerlag
- ½ dl råsocker
- ½ dl strösocker
- 1 dl vatten
Mojito
- 1 dl frysta hallon
- 1 lime
- 12 cl ljus rom
- sockerlag
- 1 kruka mynta
- kolsyrat vatten
- Is
Sockerkant på glaset
- 1 msk strösocker
- 1 tsk kanel
- 1 klyfta lime
Tvätta limen noga. Klyfta sedan limen (spara en klyfta) och pressa ner saften i en bunke. Lägg därefter också ned själva limen. Tillsätt sockerlagen, hallonen och myntan. Muddla detta (mosa med en speciell stav, eller så använder du bara en mortel..) tills allting blandats.
Dra limeklyftan du sparat på kanten av glasen. Blanda ihop socker och kanel i en tallrik och doppa sedan glasen i detta.
Häll hallon-, lime-, myntaröran i glasen och tillsätt sedan 3 cl rom i varje glas. Fyll på med krossad is och häll sedan i kolsyrat vatten tills glaset är fullt. Rör om innan servering!