Vit choklad och havrecookies
Publicerat: 2012-09-07 Kl: 09:34:00 | I kategori: Bullar och bakverkJust nu är jag helt uppslukad över att försöka hitta en tv bänk till vårt vardagsrum. Och en matta. Och en schäslong. och en platsbyggd hylla. Och en byrå till sovrummet - ja, listan kan göras lång och som student är det inte riktigt LÄGE att byta ut halva sitt hem. Men jag vill ju så gärna. Tills vi har råd att uppfylla alla mina inredningsdrömmar fördriver jag tiden här på bloggen. Och alla härliga recept som finns här ute.
Till exempel fick jag fick ett tips från Nina på ett recept jag bara inte kunde motstå att baka. Ett recept som helt enkelt talade till mig. Jag kommer så tydligt ihåg hur jag kunde trycka i mig havrekaka efter havrekaka hos min granne när jag var liten. Dagarna i ända åt jag havrekakor som en galning. Och drack kaffe på fat med en sockerbit i andra handen. Gjorde ni också så när ni var små (vi snackar 4-5 år..)? Nostalgi på hög nivå. Tills en dag när jag för lång tid framöver åt min sista havrekaka. Jag fick nämligen en sticka i halsen av Gullans söta små hembakta havrekakor. Det här gav mig fullständig skräck inför dessa numera helveteskakor.
Tills jag för någon dag sen bakade den här ljuvliga blandningen mellan Subwaykaka och havrekaka. Alla rädslor för stickor i halsen försvann och jag åt inte bara en kaka. Mer än så säger jag inte.

Vit choklad och havrecookies
ca 24 kakor
- 125 g rumsvarmt smör
- 2,5 dl socker
- 1 ägg
- 2 tsk vaniljsocker (ni vet att vi inte pysslar med skit. Ta ÄKTA vaniljsocker)
- 3 krm bakpulver
- 3 krm bikarbonat
- 1 krm salt
- 1,5 dl havregryn
- 3,5 dl vetemjöl
- 100 g vit choklad
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör och socker tills det blivit lite fluffigt.
Knäck i ägget och fortsätt att vispa.
Hacka den vita chokladen grovt och rör ner det i smör-socker blandningen.
Rör samman de torra ingedienserna.
Vänd ner detta i smörblandningen och blanda ordentligt.
Rulla till små bollar och tryck lite lätt på varje boll.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, håll koll!
Låt svalna en stund på plåt och lyft sedan över till galler för att svalna helt.
Kommentarer
Postat av: Sandra (Lilly)
Ja verkligen , älskar deras kläder :)
Vad händer idag då?
Kram
Postat av: Nina
Titta va roligt! Kul att du bakde dom och roligt att dom uppskattades!! :) Kram!
Postat av: Littledessert - Recept och Webbshop
mumssis!
Postat av: Cissi - mamma till Emma och smurfen i magen
Å vad gott det lät! Ska testas!
Trackback