Student-kålpudding
Publicerat: 2012-11-10 Kl: 15:20:00 | I kategori: KöttJag har precis insett hur mycket tid jag hade när jag var föräldrarledig. Att jag i två år hade förmånen att vara hemma med min underbara son och bara göra roliga saker. Jag gör för visso roliga saker nu också, men tiden räcker liksom inte till till allt. Kan ni också känna så? Om dygnet bara hade två timmar till skulle allt vara så mycket enklare!
I ett hushåll där två studerar men också båda är väldigt mån om att äta god mat (äcklig mat är slöseri med tid och pengar, uff!) krävs planering och en livlig fantasi. Varje vecka gör vi fina små matsedlar och sedan storhandlar vi. Jag ska inte sticka under stolen med att vi då och då springer iväg på Coop för att handla någonting när vi blir sugen på någonting speciellt, men annars är vi väldigt duktiga.
Någonting som många säger "uuuh, det där fick jag alltid när jag var liten.." åt är någonting jag fastnat för. Att man dessutom kan ta fram en stor sked (slev om man är riktigt hungrig..) och bara vräka i sig utan att behöva trilskas med kniv och gaffel är ett stort plus! Vi räknade ut att hela kalaset kostade 30:- för 4 portioner (vi äter 4 potioner på 2 vuxna och ett barn iofs.. ) och därför kallar jag härligheten för:

Student-kålpudding
4 portioner
- 600 g vitkål
- 2 dl vatten
- 500 nötfärs
- 1 köttbuljongtärning
- Salt & peppar
- ½ dl okokt fullkornsris
- 1 dl grädde
- 2 dl frysta lingon
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla vitkålen och koka tillsammans med 2 dl vatten i ca 15 minuter.
Stek under tiden nötfärsen och krydda med salt, peppar och buljongtärning.
När färsen är genomstekt och kålen är mjuk, häll över nötfärsen i vitkålen.
Tillsätt okokt fullkornsris.
Häll på grädde och skjutsa in i ugnen i 40 minuter.
Rör nån gång under tiden så att inte ytan bränns vid.
Servera med frysta lingon - njut!
Kommentarer
Trackback