Rulltårta deluxe

Publicerat: 2012-07-23 Kl: 15:47:22 | I kategori: Desserter

 
I kväll hade jag den äran att göra efterrätt till familjen Fusco, min svägerskas kompisar i Kanada. Jag som aldrig provat på att göra rulltårta var bara tvungen att prova (den var naturligtvis glutenfri). Snabbt,enkelt och supergott blir betyget. Till rulltårtan serverades rårörd vaniljkräm.
 
Marängrulltårta

Rulltårta:
130 g hasselnötter
2 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
1,5 dl strösocker
 
Sätt ugnen på 250 grader.
Mal hasselnötterna i en nötkvarn. Ha sedan i potatismjöl och bakpulver och blanda ordentligt.
Vispa ägg och socker till en ljus pösig smet.
Vänd ner nötblandningen försiktigt. Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna, ca 30x40 cm.
Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter, håll koll så att den inte bränns vid!
Ta under tiden fram ett bakplåtspappet och strö strösocker över det.
Ta ut kakan ur ugnen och stjälp upp på det sockrade bakplåtspappret.
Drag av det pappret kakan gräddats på. Låt kallna.

Fyllning:
250 g ricottaost
3 msk mjölk
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl blåbär
2 dl smultron

Blanda ricotta, mjölk, florsocker och vaniljsocker till en slät smet.
Bred ut det över den kalla kakan.
Strö över smultron och blåbär och rulla sedan ihop kakan hårt.
Förvara i kylskåp tills den ska skäras upp och ätas.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback