Oreo-kaffe Brownies
Publicerat: 2012-07-22 Kl: 21:30:00 | I kategori: Bullar och bakverk
Ibland kan man bli sådär obotligt chokladsugen, när ingenting annat än just choklad stillar ens sockerbegär. Känner ni igen er? Att jag dessutom är bak-freak gjorde inte saken lättare när jag sprang över ett recept på oreo-kaffe-brownies hos bloggerskan Hovkonditorn.Jag föredrar när brownies inte rinner när man skär dom, så enligt mig ska man grädda dom lite längre. Dom blev väldigt väl mottagna hos min sambos kusiner, där vi spenderade helgen.
Oreo-kaffe Brownies
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en ugnsäker form, ca 20x20. Smält smör och choklad, antingen i micron eller i en kastrull på spisen. Låt svalna lite.Vispa under tiden ihop ägg, socker, snabbkaffe och vaniljsocker i en bunke. Blanda ner den smälta smör-chokladen i äggsmeten. Låt svalna till rumstemperatur.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan bunke. Rör sedan ner detta i chokladsmeten. Rör till sist ner den hackade oreon. Häll smeten i den mjölade formen och grädda i ca 40 minuter. Låt svalna, skär i rutor och förvara i kylskåp!
- 220 g smör
- 300 g mörk choklad
- 3 ägg
- 2,5 dl socker
- 1,5 msk snabbkaffe
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 dl mjöl
- 0,5 msk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 5 dl hackad oreo (ca 1,5 paket)
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en ugnsäker form, ca 20x20. Smält smör och choklad, antingen i micron eller i en kastrull på spisen. Låt svalna lite.Vispa under tiden ihop ägg, socker, snabbkaffe och vaniljsocker i en bunke. Blanda ner den smälta smör-chokladen i äggsmeten. Låt svalna till rumstemperatur.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan bunke. Rör sedan ner detta i chokladsmeten. Rör till sist ner den hackade oreon. Häll smeten i den mjölade formen och grädda i ca 40 minuter. Låt svalna, skär i rutor och förvara i kylskåp!
Kommentarer
Trackback