Jitterbuggare
Publicerat: 2012-07-26 Kl: 15:11:00 | I kategori: Bullar och bakverk
En gång för länge sedan försökte jag göra jitterbuggare. Min farmors ständiga kommentar när det gäller kakrecept är "Dan si du!" (det där ser du..). Det gjorde jag verkligen inte och mitt första försök blev därför en katastrof.
Nu tog jag tjuren vid hornen och försökte igen. Jag måste säga att dom blev väldigt goda! Sega och sådär lagomt söta.
Nu tog jag tjuren vid hornen och försökte igen. Jag måste säga att dom blev väldigt goda! Sega och sådär lagomt söta.
Ca 35 st jitterbuggare
Blanda mjöl och florsocker i en skål.
- 1½ dl vetemjöl
- ½ dl potatismjöl (går att byta ut mot vetemjöl)
- ½ dl florsocker
- 100 g smör
- 1 äggula
Blanda mjöl och florsocker i en skål.
Skär smöret i tärningar och nyp ihop tillsammans med mjölblandningen.
Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Ställ i kylskåp i ½ timme.
Gör under tiden marängen.
Gör under tiden marängen.
Maräng
- 1 äggvita
- 1 dl socker
Kavla ut degen till en rektangel. Tips är att kavla mellan bakplåtspapper eller plastfolie.
Bred ut marängen på rektangeln och rulla ihop till en rulle.
Ställ i frysen i ca ½ timme så att rullen kallnar ordentligt.
Sätt ugnen på 150 grader.
Skär rullen i centimetertjocka bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 17 minuter eller tills de fått lite lätt färg.
Kommentarer
Trackback