Chokladkaka deluxe
Publicerat: 2012-07-22 Kl: 21:38:00 | I kategori: Desserter
En chokladkaka utöver det vanliga som jag blev förälskad i när min svåger bakade den. Kladdig, mastig och alldeles underbar. Den är dessutom helt glutenfri! Här kommer därför en hyllning till min svåger!
Chokladkaka deluxe
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält chokladen över vattenbad (kokande vatten) tillsammans med kaffet.
- 250 g mörk choklad
- 1,25 dl mycket starkt kaffe
- 250 g rumsvarmt smör
- 2 dl strösocker
- 4 ägg
- 2 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält chokladen över vattenbad (kokande vatten) tillsammans med kaffet.
Rör sedan ner bitar av smöret omvartannat med strösockret. Smöret ska hinna smälta innan du häller ner sockret och vise versa.
Vispa äggen och rör ner tillsammans med saltet.
Smöra och bröa (ta potatismjöl om den ska serveras till en glutenallergiker) en springform.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
Låt kallna (gärna i kylskåp) innan du serverar. Serveras med fördel med en klick grädde.
Kommentarer
Trackback