Chokladbollar
Publicerat: 2012-07-23 Kl: 14:29:00 | I kategori: Bullar och bakverk
Visst tycker man alltid att chokladbollarna på café är mycket godare än receptet man enträget försöker med hemma? Inte nog med att dom är tre gånger så stor, dom är perfekt runda, krämiga och inte alls så där gryniga som jag tycker att dom blir när jag gör dom själv. Nu däremot har jag mixtrat lite, funnit ett recept som gjorde att jag åt 4 (!!) chokladbollar på en enda gång..
Mina bollar blev verkligen inte runda, och heller inte tre gånger så stor - men sanningen är att dom är lika goda som på café!
Krämiga chokladbollar
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 3 dl havregryn (helst inte fiberhavregryn...)
- 2 msk kallt starkt kaffe
- Pärlsocker (eller strössel om du vill ha det lite festligare..) att rulla bollarna i.
Vispa smör och socker krämigt med elvisp.
Tillsätt vaniljsocker kakao och havregryn och fortsätt att vispa.
Häll ner kaffet och vispa tills smeten är kladdig.
Rulla till bollar, rulla i pärlsocker och ställ i kylen för att stelna.