Choklad- och vaniljsnurror
Publicerat: 2012-07-26 Kl: 15:18:00 | I kategori: Bullar och bakverk
Småkakor är både roligt att bjuda på och att göra. Dessa snurror är gjord på en handvändning och vääääldigt goda. Mördegskakor som smakar både choklad och vanilj - mumma!
Choklad och vaniljsnurror
Arbeta ihop smör, mjöl och strösocker till en deg.
- 200 g mjukt smör
- 1 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
Arbeta ihop smör, mjöl och strösocker till en deg.
Dela degen i två lika stora delar.
Blanda kakao i den ena och vaniljsocker i den andra.
Kavla ut degarna var för sig i så lika storlek som möjligt.
Tips! Kavla mellan två bakplåtspapper eller plastfoliebitar så slipper du risken för att det fastnar på bänken.
Lägg den ena degen på den andra och rulla ihop till en rulle.
Lägg rullen i frysen en stund tills den blivit kall, ca 15 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär rullen i 0,5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ca 6-8 min.
Kommentarer
Trackback