Blåbärsmuffins
Publicerat: 2012-07-26 Kl: 15:07:00 | I kategori: Bullar och bakverk
En helt underbart god blåbärsmuffins toppad med smuldeg! Här har jag gjort egna formar utav bakplåtspapper, en bra lösning när muffinsformarna är slut och suget för att baka muffins är alldeles för stort!
Receptet är för 12 normalstora muffins
Blåbärsmuffins
Receptet är för 12 normalstora muffins
Blåbärsmuffins
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 1 tsk äkta vaniljpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl mjölk 3%
- 1 st citron, skalet
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 200 g frysta/färska blåbär
Vispa ägg, strösocker, äkta vaniljpulver och vaniljsocker poröst.
Smält smör och rör ner mjölk och rivet citronskal.
Blanda ner smörblandningen i äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
Varva smeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3.
Smuldeg
- 75g kallt smör
- 2 dl havregryn
- 1 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
Strö den över muffinsarna och toppa med lite blåbär. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
Kommentarer
Trackback