Avocadosoppa
Publicerat: 2012-07-22 Kl: 21:32:00 | I kategori: Kött
Avocado är generellt sett väldigt svårt att hitta den här årstiden, tycker jag. För nån vecka sedan hade jag dock några mogna, fina avocadosar hemma och hipp som happ var det lunch som stod på schemat. Det här receptet passar perfekt som förätt för fyra eller lunch till två (som kanske inte äter sådär supermycket).. Den går att äta kallt en varm sommardag eller värma på den när man känner för det - dessutom tar den ingen tid att slänga ihop!
Avocadosoppa toppad med krispig bacon och creme fraiche
- 2 mogna avocado
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl grädde
- 1 dl vatten
- 1 tsk samba oelek
- 2 msk citronsaft
- ½ kycklingbuljongtärning
- 1 hackad vitlöksklyfta
- salt
- peppar
- citron, bröd och creme fraiche till servering
Kärna ut och hacka eller mosa avocadon. Lägg alla ingredienser i en skål och mixa med stavmixer. Om du tycker att soppan är för tjock - tillsätt mer vatten. Vill du ha soppan varm värmer du den på spisen en stund, annars är det bara att knapersteka bacon och servera!
Kommentarer
Trackback