Äppelchutney

Publicerat: 2012-07-26 Kl: 15:20:00 | I kategori: Såser/röror

 
Vad gör man då av resten av äpplena? Min mamma är helt magiskt duktig på att använda mangochutney - så jag tänkte att jag skulle försöka mig på att göra äppelchutney av äpplena jag pallade i deras träd. Är inte det helt fantastiskt? Att ha chutney gjord på egenodlade äpplen?
 
Äppelchutney
  • 1 kg skalade, urkärnade och delade äpplen
  • 1 gul lök
  • 2 kanelstänger
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 5 dl socker
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl russin
  • 0,5 dl vitt vin
  • 0,5 tsk salt

Stoppa alltsammans i en kastrull och låt koka i 60-70 minuter.
Rör med jämna mellanrum så att inget bränner fast i botten.
Häll upp i väl rengjorda,varma glasburkar. Bör förvaras kallt och mörkt. Svårare än så är det inte!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback