Äppelchutney
Publicerat: 2012-07-26 Kl: 15:20:00 | I kategori: Såser/röror
Vad gör man då av resten av äpplena? Min mamma är helt magiskt duktig på att använda mangochutney - så jag tänkte att jag skulle försöka mig på att göra äppelchutney av äpplena jag pallade i deras träd. Är inte det helt fantastiskt? Att ha chutney gjord på egenodlade äpplen?
Äppelchutney
Stoppa alltsammans i en kastrull och låt koka i 60-70 minuter.
- 1 kg skalade, urkärnade och delade äpplen
- 1 gul lök
- 2 kanelstänger
- 2 msk färsk riven ingefära
- 5 dl socker
- 2 dl äppelcidervinäger
- 2 dl russin
- 0,5 dl vitt vin
- 0,5 tsk salt
Stoppa alltsammans i en kastrull och låt koka i 60-70 minuter.
Rör med jämna mellanrum så att inget bränner fast i botten.
Häll upp i väl rengjorda,varma glasburkar. Bör förvaras kallt och mörkt. Svårare än så är det inte!
Kommentarer
Trackback