Polkagrisfudge
Publicerat: 2012-08-12 Kl: 14:53:00 | I kategori: Godis
Egentligen är ju fudge en äkta jul-godis. Med det sagt behöver det inte betyda att den inte går att äta året om. Den här polkagrisfudgen är näst intill oemotståndlig, och jag gör den gärna mer än en gång om året.
Polkagrisfudge
- 50 g smör
- 1 dl ljus sirap
- 3 dl socker
- 3 dl grädde
- 50 g mörk choklad
- ca 20 polkagrisgodisar
Koka smör, sirap, socker och grädde i en stor kastrull tills fudgen klarar ett kulprov (droppa ner en tesked smet i ett glas med kallt vatten, när du kan forma till en kula är fudgen klar).
Krossa under tiden polkagrisarna i en mortel och finhacka chokladen.
Ta av smeten från värmen och rör ner choklad och polkagrisarna.
Häll ut på ett bakplåtspapper och låt stelna något innan du skär i rutor.
Kommentarer
Trackback