Filbröd
Publicerat: 2012-08-12 Kl: 15:09:00 | I kategori: Bröd
Här får ni ett superenkelt recept som även den sämsta brödbakare (jag) klarar av. Det går egentligen att stoppa i lite vad som helst - torkad frukt eller andra fröer. Från och med nu ska jag bli bättre på att baka bröd!
Filbröd
- 5 dl vetemjöl
- 3 dl grahamsmjöl
- 2 dl rågsikt
- 4 tsk bikarbonat
- 2 tsk salt
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl krossade linfrön
- 1 dl sesamfrön
- 1 dl psylliumfrön
- 2 dl mörk sirap
- 1 l filmjölk 3%
- ½ dl rapsolja
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa två avlånga brödformar.
Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
Häll sedan i sirap, filmjölk och olja och rör om till en smet.
Smeten kommer att vara ganska rinnig - därav den långa gräddnings tiden.
Häll smeten i formarna och grädda i ca 1 timme och 40 minuter.
När brödet fått den färg ni vill att brödet ska ha - täck över med folie och fortsätt att grädda tiden ut.
Smöra och bröa två avlånga brödformar.
Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
Häll sedan i sirap, filmjölk och olja och rör om till en smet.
Smeten kommer att vara ganska rinnig - därav den långa gräddnings tiden.
Häll smeten i formarna och grädda i ca 1 timme och 40 minuter.
När brödet fått den färg ni vill att brödet ska ha - täck över med folie och fortsätt att grädda tiden ut.
Kommentarer
Trackback